FORSIDE ØKOLOGISK BUTIK OM EILBYGAARD KONTAKT

 

Hvad er senetensbehandling?

Behandlingen tager udgangspunkt i tryk på små følelegemer, som sidder i alle kroppens sener, små TEN formede strukturer. Senetensbehandling bygger på en gammel kendt refleksmekanisme, den antimyotatiske refleks. Den fungerer som et led i styringen af vores proprioceptorer, og virker ved palpation (dvs. trykpåvirkning) i overgangen mellem muskler og sener.

Det specielle ved behandlingen er, at når senen modtager et udefra kommende tryk, udløser nervesystemet en besked, som får den tilhæftende muskel til at slappe af.

Når musklen afspændes opstår der en ændret trækkraft på vores led og knogler og dette har afgørende betydning for følelsen af velvære i ryg, ben og arme.

Helhed
Årsagen til smerter i led og muskler kan ligesom med træthedssyndromer være af genetisk herkomst. Vi oplever dog at årsagerne er multifaktorielle. Således er det væsentligt at der i mødet med dig, fokuseres helhedsorienteret på hvor der skal sættes ind, for at vi bedst hjælper dig på vejen mod lindring.

Dine muskler spiller sammen i en særlig synergi, hvor de konstant indbyrdes påvirker hinanden. Således må senetensbehandleren, med sin viden om disse sammenhænge, betragte og behandle din krop som en helhed, - i sammenhold med fokus på dine symptomer. Det er denne helhedsbetragtning og behandling af din øvrige muskulatur der, sammen med påvirkning af senetenene gør behandlingen til en effektiv teknik.Find os p? Facebook co2 neutralt